Is er een dokter in de klas?

Nu de peuters al even met de doktersspullen hebben gespeeld en ze zo hebben leren kennen, krijgen ze de opdracht om de halve puzzels bij elkaar te puzzelen. 

 

 

  

 

 



De peuters mogen een medicijnbuisje versieren met gekleurde stickers. Om te weten welke kleur ze mogen kleven, gooien ze eerst met de kleurendobbelsteen. 








Er is telefoon van dokter Veerle voor Jules, Jules moet een spuitje krijgen. 
Ook de peuters geven elkaar een spuitje. De juf gooit met de dobbelsteen en zegt op welk lichaamsdeel een spuitje moet gezet worden. 

















Oei, Jules, je staat vol met rode stippen. We moeten de dokter bellen. 

 

Jules heeft de windpokken en de peuters mogen met een wattenstaafje rode stippen zetten op Jules. Overal heeft hij rode bolletjes.








In het verhaaltje 'Nog even een kusje erop' is Klein Konijn gevallen en heeft hij zijn arm pijn gedaan. We blazen, hij krijgt een pleister, we geven een kusje en ja hoor, hij kan terug gaan spelen. 


Ook Jules is gevallen en heeft zich pijn gedaan. De peuters draaien aan het rad, zien waar Jules pijn heeft en kleven een pleister op het juiste lichaamsdeel. 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 


In de klas hangen er overal foto's van kindjes die ziek zijn, door de dokter onderzocht worden,... De peuters krijgen een kleine foto en gaan in de klas op zoek naar dezelfde foto. Juf, gevonden!

 

 

 

 

 

De juf vertelt het verhaal 'Kaatje bij de dokter' verkeerd. Gelukkig weten de kindjes dat Kaatje bij de dokter moet als ze ziek is en niet bij de bakker. Ook in de dokterstas zitten er spullen die niet van de dokter zijn. De kindjes weten wat wel / niet in de dokterstas hoort.



En dan mogen de peuters hun dokterstas vullen met hun thermometer, medicijnbuisje, 1 tongspatel, 1 flesje en 2 pleisters. 










Jules is genezen dankzij de goede zorgen van alle kindjes. Zijn de knuffels of poppen thuis ziek? De kindjes hebben hun dokterstas om ze te verzorgen. En hopelijk hebben jullie de echte dokter niet te vaak nodig. Goede gezondheid allen!