Eitjes van de paashaas!

Als we maandag terug in de klas komen, liggen er 'rare' eieren bij de kippen in het kippenhok. Het zijn geen eitjes van de kippen, maar van de paashaas! Ook Louis, die komt wennen met mama en papa, vindt het een beetje gek. Als we de eitjes rapen, zien we dat ze mooi geschilderd zijn en een strikje hebben. We gebruiken ze om een paastak mee te versieren.











Er zijn nog meer 'paas'eieren om mee te spelen.















We luisteren naar het lied 'De paashaas' waarin de paashaas eitjes verstopt in de tuin.
Nadien nemen we ons eiermandje mee naar buiten en rapen we paaseieren  in de tuin.  
 














In de klas kunnen de eitjes per kleur gesorteerd worden in de juiste doos.




De juf leest het verhaal 'Lotta en de paashaas'. Ook bij Lotta liggen er 'rare' eieren in het gras. Welke kip legt nu zulke eieren? Maar ze zijn niet van de kip, maar van de paashaas. De paashaas schildert leuke paaseieren. De peuters kunnen spelletjes spelen rond paaseieren en paaseieren schilderen naar keuze.


















De paashaas zit op de stoel van de juf en de klas ligt vol paaseieren. Rapen maar!



 

 

 

 

 

 


Paashaas, wat heb je daar? Eitjes die open kunnen? 


Bij mij zit er een boot in! Bij mij een appelsien, bij mij een lieveheersbeestje, een appel, banaan, aardbei, vliegtuig, helicopter, vlieg, varken, kip, eend,... 

 

 

 

 

De juf zingt een liedje. 'Rode stippen op een ei en een mooie strik erbij, 'k heb een ei voor jou en een ei voor mij, welke kleur kies jij?' 'Blauwe stippen op een ei...' 'Gele stippen...' 'Groene stippen...'
Wij mogen ook stippen kleven. Eerst draaien aan het rad en dan rode of gele of groene of blauwe stickers kleven op een ei.




Paaseieren versieren.





















In de namiddag komen Sem, Lora en Lou wennen. Ook zij komen na de vakantie in onze klas spelen. Het is alvast een fijne eerste kennismaking.


 


  


De grote kleuters stormen onze klas binnen en zeggen: 'De paashaas is geweest! In de grote zaal.' Daar gaan wij snel een kijkje nemen. Oh ja, er liggen overal zakjes met paaseitjes. Iedereen zoekt naar het zakje met zijn/haar foto.

















We leggen het zakje voorzichtig in ons paasmandje. Dat wordt smullen thuis.








 


Een laatste spelletje met de paaseitjes is paaseieren sorteren: grote paaseieren in de mand bij de grote paashaas, kleintjes bij de kleine paashaas. Dit doen we via de banken.














Het thema en de voorbije periode worden gezamenlijk afgesloten met een slotmoment waar ook de peuters iets tonen uit de klas. We doen de dans van Krullenbol 'Een ei voor jou, een ei voor mij' met schudeitjes. Daarna brengen we de juiste paaseieren naar de map bij de juf, hiervoor moeten we goed kijken. Wat hebben ze dat goed gedaan!