Bijna kerst

Jules, wat ligt er op je stoel? Het zijn slingers die uitnodigen om mee te spelen. Er zijn korte, maar vooral veel lange slingers.

 








 



 



 

 



Met naald, draad en parels rijgen de kindjes hun eigen (lange) slinger.






De slingers mogen in een badje zilververf.


 

Rond en tussen de kerstballen worden er lange slingers getekend. Dit doen we met speciale toverpotloden waarmee op de tafel mag getekend worden.






We hernemen het verhaal van 'De kerstboom van Jules' nogmaals en deze keer versieren we de kerstboom met een kerstbal én een slinger. 




In een mengeling van scheerschuim en verf worden er slingers getekend. Korte en lange slingers. Er wordt ook een afdruk van gemaakt. Ditte, die komt meespelen omdat ze na de vakantie ook in onze klas komt, doet enthousiast mee.







In het verhaal 'Op naar kerst' nemen de mollen een schaal kerstkransjes mee naar het feest. Koekjes, klinkt lekker. Natuurlijk willen de peuters ook koekjes bakken. 


 

 

 

 

 

 

 

  




  





En dan mogen we onze koekjes opeten. Mmm... 😋 De kindjes willen nog weleens koekjes bakken, maar dat zal voor thuis zijn. Zie recept 😊.



Het behoort tot onze traditie dat we elkaar een fijn nieuwjaar wensen met kerst- en nieuwjaarskaartjes. De ontdekbak ligt vol oude wenskaarten. Hieruit worden prentjes gekozen en door de juf uitgeknipt om nieuwe kaarten te creëren. Wat hier gemaakt wordt, is echt exclusief. 


 

Ook Vick, die komt wennen, maakt een mooi wenskaart.

 




Tijdens de turnles mogen de peuters over en langs de obstakels klimmen om de kerstboompjes te versieren met kerstballen. Ze vinden het erg fijn om over te klauteren.

















De laatste dag voor de kerstvakantie doen we een muzikaal pak met kerstopdrachtjes. Bij wie de muziek stopt, mag een kaartje uit de tas nemen. 








 




 

 

 

 






 

 





Een receptie met een hapje en drankje kan niet ontbreken op een kerstfeestje. Santé!







Prettige kerstvakantie & fijne feestdagen.